Over Almere Overgooi

Overgooi is een klassiek-moderne villawijk aan het Gooimeer. Een landgoed middenin een groen polderlandschap, door bos omlijst, aan de overkant van ‘t Gooi. De wijk heeft brede lanen, rustige woonstraten, statige bomen en riante kavels van 1.500 – 5000 m2. Er staan grote, zelfgebouwde villa’s, onder architectuur gebouwd., Woonkwaliteit, ruimte en rust
Dat is waar Overgooi voor staat. Zelfbouwers in Overgooi kunnen hier in alle vrijheid hun eigen woon- en leefomgeving creëren. De wijk heeft een mooie en chique uitstraling. Landschapspark ‘De Overgooise zoom’ verbindt de verschillende buurten van de wijk. Natuur is volop aanwezig in Overgooi: de boswachterij Almeerderhout die bestaat uit het Waterlandse bos, Cirkelbos, Weteringpark, landschapskunstwerk de Groene Kathedraal en Stadslandgoed De Kemphaan. Een dagje golfen kan vrijwel in de eigen achtertuin bij golfclub Almeerderhout. Paardenliefhebbers kunnen terecht bij manege Ruitersportvereniging Almere, die tegen de wijk aan ligt.

Voorzieningen
Voor voorzieningen zoals winkels, gezondheidscentrum en scholen kunnen bewoners in de nabije omgeving terecht. Voor de dagelijkse boodschappen is er ruim aanbod van winkels in de dorpse kern van Almere Haven. De Landgoedwinkel op Stadslandgoed De Kemphaan biedt op fietsafstand biologische producten aan, net als op de biologische boerenmarkt op zaterdagochtend. Maar Overgooi ligt ook centraal; op nog geen 15 minuten rijden zijn het stadscentrum van Almere Stad en ’t Gooi bereikbaar. Alles binnen handbereik, om nadien weer terug te keren naar de rust en ruimte thuis in Overgooi.

Clusterkavels
In Overgooi is het mogelijk om een cluster te realiseren: een grote villa met meerdere wooneenheden. Je kunt daarbij denken aan de grote, oude villa’s die tegenwoordig meerdere appartementen huisvesten. Clusterkavels kunnen langs de dijk en langs de lanen liggen.

Elke bouwstijl mogelijk
In Almere Overgooi bent u geheel vrij in de keuze voor een bouwstijl van uw woning. Modern, Klassiek of Nostalgisch, alles is mogelijk zolang de detaillering en het kleur- en materliaalgebruik aansluiten bij de gekozen stijl. Uiteraard dienen ontwerpen te voldoen aan het bestemmingsplan en vindt in een vroeg stadium overleg plaats met de welstandscommissie.